Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα μας... Willkommen auf unserer Website... Welcome to our website...

Παρασκευή, Ιουνίου 19, 2020

Νέος κορονοϊός... Μελέτη επιβεβαιώνει την παρουσία του ιού στην Ιταλία από τον Δεκέμβρη του 2019...

Άλλη μία απόδειξη ότι ο νέος κορονοϊός υπήρχε στην Ευρώπη πριν τον εντοπισμό του στην Κίνα στις αρχές του Γενάρη του 2020 έρχεται από την Ιταλία.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μελέτη του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας, ο SARS-CoV-2 ήταν παρών στα λύματα του Μιλάνου και του Τορίνο από τον Δεκέμβρη 2019, δύο μήνες πριν από την επίσημη καταγραφή του πρώτου κρούσματος στην Ιταλία.
Η μελέτη εξέτασε 40 δείγματα λυμάτων που είχαν περισυλλεγεί ανάμεσα στον Οκτώβρη 2019 και τον Φλεβάρη 2020. Τα αποτελέσματα, που επιβεβαιώθηκαν από δύο χωριστά εργαστήρια με δύο διαφορετικές μεθόδους, απέδειξαν την παρουσία του RNA του SARS-Cov-2 σε δείγματα που προέρχονται από το Μιλάνο και το Τορίνο στις 18.12.2019, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ινστιτούτου.
Όμοια ίχνη βρέθηκαν επίσης στα λύματα της Μπολόνια στις 29 Γενάρη 2020, τη στιγμή
που το πρώτο κρούσμα Covid-19 καταγράφηκε επισήμως στην Ιταλία στις 20 Φλεβάρη,
στην κωμόπολη Κοντόνιο, κοντά στο Μιλάνο.

Το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας διευκρινίζει ότι τα δείγματα από τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη 2019 δεν έδειξαν ίχνη του ιού.
Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες αναλύσεις που έγιναν στη Γαλλία, είχαν επίσης διαπιστώσει
την παρουσία του ιού στη χώρα από τον Δεκέμβρη του 2019.
Το Ινστιτούτο αναφέρεται επίσης σε ισπανική μελέτη που εντόπισε το RNA στα λύματα της Βαρκελώνης που είχαν περισυλλεγεί στα μέσα του Γενάρη, «περί τις 40 ημέρες πριν από την καταγραφή του πρώτου εγχώριου κρούσματος» στην Ισπανία.

*Αναδημοσίευση από το 902.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου