Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα μας... Willkommen auf unserer Website... Welcome to our website...

Σάββατο, Ιανουαρίου 27, 2018

Πάνω από 95 νεκροί και 158 τραυματίες από έκρηξη βόμβας στην Καμπούλ...

Τουλάχιστον 95 νεκροί και πάνω από 158 τραυματίες είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός από έκρηξη βόμβας, η οποία ήταν κρυμμένη σε ασθενοφόρο, σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας σήμερα στην Καμπούλ, σε μια περιοχή κοντά στις ξένες πρεσβείες και σε κυβερνητικά κτίρια.
Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την έκρηξη, μια εβδομάδα αφότου είχαν αναλάβει την ευθύνη για μια επίθεση στο ξενοδοχείο «Intercontinental» της Καμπούλ κατά την 
οποία είχαν σκοτωθεί περισσότεροι από 20 άνθρωποι.
Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 13.00 (τοπική ώρα, 10.30 ώρα Ελλάδας) και το αφγανικό υπουργείο Υγείας χαρακτήρισε τον απολογισμό των θυμάτων «προσωρινό».

«Πρόκειται για σφαγή», δήλωσε ο Ντέγιαν Πάνιτς, συντονιστής στο Αφγανιστάν της οργάνωσης αρωγής «Emergency», η οποία έχει αναλάβει τη λειτουργία ενός γειτονικού νοσοκομείου. Σε μήνυμά της στο Twitter, η οργάνωση ανέφερε πως περισσότεροι από 
50 τραυματίες μεταφέρθηκαν μόνο σ' αυτό το νοσοκομείο.

Ο Μιρουάις Γιασίνι, μέλος του κοινοβουλίου που βρισκόταν στην περιοχή όταν σημειώθηκε η έκρηξη, δήλωσε πως το ασθενοφόρο πλησίασε στο σημείο ελέγχου, κοντά σε γραφείο του Συμβουλίου για την Ειρήνη και σε αρκετές ξένες πρεσβείες, και ακολούθησε η έκρηξη.

Πηγή : Associated Press

*Αναδημοσίευση από το 902. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου